Onder de Pannen
Bed&Breakfast

Home
Het pension
De omgeving
Geschiedenis
Contact
Links

Geschiedenis

Ons pand, in het centrum van het dorp Millingen aan de Rijn, werd in het laatste kwart van de negentiende eeuw gebouwd door de familie Bless, agrariërs die buiten het dorp een boerenbedrijf hadden.

Hendrik Bless verkocht in 1916 het huis met de achterliggende tuin aan de Rooms-Katholieke kerk. Het huis zou gaan dienen als ambtswoning voor de hoofdonderwijzer van de nieuw te bouwen jongensschool. Tot in de jaren zeventig is het pand het woonhuis geweest van de ‘bovenmeesters’ van de school.

In 1970 werd het pand door de kerk verkocht aan de toenmalige bewoner. In 1992 hebben wij het huis gekocht waarbij een van de doelstellingen was het pand zo veel mogelijk in de oude staat terug te brengen maar ook moderne voorzieningen aan te brengen. Al deze jaren wonen wij met veel plezier in dit statige pand en genieten wij van de tuin die een oase van rust is ondanks onze ligging in het centrum van het dorp en aan de Pieterpad route.

Op de foto uit 1917 ziet u nog een gedeelte van de jongensschool die praktisch in de tuin van ons pand werd gebouwd. De oude jongensschool is in 1978 afgebrand.


...
Het pand Heerbaan 89 in 1917
(Met dank aan Bart Lelie en het Millings Jaarboek van het jaar 2000 waarin op de pagina’s 104 tot en met 106 een gedeelte van de geschiedenis van ons pand staat beschreven).